Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto i bardzo proste do wykonania ,biszkopt połączenie jabłek z galaretką mango i marakui , kokos z likierem,oblany czekoladą .
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326786
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326786
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17030
Składniki
Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy kolejno żółtka ,olej , wodę na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem, do pieczenia delikatnie mieszamy Wykonanie : 1.Trzy galaretki z mango i marakui rozpuścić, w 1 szklance wody 2.Wiórki kokosowe wsypać do naczynia , zalać likierem kokosowym i dobrze wymieszać 3. Masa kokosowa: Masło z cukrem pudrem , utrzeć na pulchną masę, dodać mleko w proszku i kokosy, zalane likierem ,dobrze połączyć (masa gęsta) 4.Biszkopt przekroić,lekko nakropić 5.Wyłożyć jabłka połączone z chłodną tężejącą , galaretką ,rozprowadzić po całości (włożyć na 20 minut do lodówki aby masa jabłkowa, dobrze stężała 6.Na jabłka wykładamy masę kokosową , i rozprowadzamy po całości 7.Na masę kokosową nakładamy , drugą część biszkopta, i polewamy po całości rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego!!!