Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane jabłko z chrupiącym francuskim cieście z daktylami i miodem!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 524
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4467
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30570
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 524
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4467
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30570
Składniki
Jabłko obieramy ze skórki. Wydrążamy środek , tworząc otwór na daktyle i miód. Całe obtaczamy dokładnie w cynamonie. Daktyle drobno siekamy. Wkładamy do wnętrza. Zalewamy łyżką miodu. Z ciasta francuskiego wycinamy długie paski o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Owijamy dokładnie dookoła całe jabłko. Zdobimy listkami. Smarujemy dokładnie roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego do 190C piekarnika na ok. 15-20 minut. Zajadamy gorące! Można posypać cukrem pudrem! Pycha!