Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane jabłko z chrupiącym francuskim cieście z daktylami i miodem!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1051
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4698
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1051
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4698
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Składniki
Jabłko obieramy ze skórki. Wydrążamy środek , tworząc otwór na daktyle i miód. Całe obtaczamy dokładnie w cynamonie. Daktyle drobno siekamy. Wkładamy do wnętrza. Zalewamy łyżką miodu. Z ciasta francuskiego wycinamy długie paski o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Owijamy dokładnie dookoła całe jabłko. Zdobimy listkami. Smarujemy dokładnie roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego do 190C piekarnika na ok. 15-20 minut. Zajadamy gorące! Można posypać cukrem pudrem! Pycha!