Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zapiekane naleśniki z serem, które w waniliowej zalewie smakują wręcz wybornie.
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, wcześniej nalewamy na nią łyżeczkę oliwy. Składniki na masę serową blendujemy blenderem, (kto nie posiada blendera to rozgniata wszystko widelcem około 2 minut). Naleśniki faszerujemy serem, zawijamy w rulonik, a następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym lub foremce (ja mam dość małe naczynie, więc każdego naleśnika przecięłam na pół).
Najpierw ubijamy lekko śmietankę, później dodajemy jajka, miksujemy chwilkę razem ze śmietaną i cukrem oraz miodem do połączenia składników, zalewamy naleśniki. Piec około 22-25 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego!