Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniuzdrowa przekąska. Zawijane ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem z orzechów laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru.
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 379
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 481
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 230
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1752
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 379
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 481
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 230
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1752
Składniki
Ciasto rozmrozić. Jeżeli daktyle nie są miękkie to trzeba ja najpierw zalać gorącą wodą na kilka minut. Orzechy przełożyć do robota kuchennego i zmiksować na proszek, dodać daktyle, kakao, cynamon i masło - zmiksować na gładką masę.
Ciasto rozłożyć, na nim rozsmarować nadzienie (z jednej strony zostawić ok 2 cm do sklejenie). Ciasto zwinąć w rulon, skleić delikatnie bok i pokroić następnie na plastry o szerokości ok 1 cm. Plastry ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec ok 15-20 minut.