Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
Składniki
Gotową masę makową wymieszać ze 100g bakalii.Dołożyć 2 łyżki prawdziwego miodu i ponownie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć i rozsmarować na nim masę makową,po czym zwinąć roladę,
Wierzch rolady posmarować rozkłóconym białkiem za pomocą silikonowego pędzelka.Posypać też orzechami włoskimi. Ciasto piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.