Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczne świąteczne ciasto bez mąki i cukru. Płatki owsiane, kakao i cynamon. Tylko kilka składników, tanio i smacznie. Zdrowy i smaczny wypiek idealny na świąteczny stół.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Płatki owsiane zalewamy gorącym mlekiem. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka. Mieszamy.
Dodajemy kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie mieszamy.
Do miski dodajemy płatki owsiane i suszoną żurawinę. Mieszamy.
Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy polewę. Do rozpuszczonego masła dodajemy kakao i erytrytol. Dokładnie mieszamy. Upieczone ciasto polewamy polewą kakaową i dekorujemy ulubionymi bakaliami. Smacznego!