Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobre ciasto i bardzo polecam je na różne okazje. Wbrew pozorom jest dosyć łatwe do zrobienia więc zapraszam do działania.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Oddzielić żółtka od białek, wlać do miski, dodać cukier i utrzeć kogel mogel. Do tej czynności użyłem robota.
Do ubitych jajek dodać mąkę mieszając, dodajemy również olej a potem oranżadę.
Olej
Orężada biała
Wymieszane ciasto musimy podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 3 łyżki mąki i wymieszać.
Do drugiej części dodajemy 3 łyżki kakao i mieszamy.
Wysmarować tortownice masłem i wlewamy pierwszą łyżkę wazową białej masy.
Następnie lejemy łyżkę czarnej masy na środek białej i tak powtarzamy do wyczerpania dwóch mas.
Mniej więcej będzie to wyglądało tak.
Piekarnik nagrzewamy góra i dół do 180 st C i pieczemy przez ok. 40-50 min. w zależności od piekarnika. Przed końcem sprawdzamy, czy ciasto jest suche w środku, ale nie wysuszone korzystając z metody patyczka. A teraz już smacznego
Smacznego