Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobre ciasto i bardzo polecam je na różne okazje. Wbrew pozorom jest dosyć łatwe do zrobienia więc zapraszam do działania.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 461
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 54
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 461
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 54
Składniki
Oddzielić żółtka od białek, wlać do miski, dodać cukier i utrzeć kogel mogel. Do tej czynności użyłem robota.
Do ubitych jajek dodać mąkę mieszając, dodajemy również olej a potem oranżadę.
Olej
Orężada biała
Wymieszane ciasto musimy podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 3 łyżki mąki i wymieszać.
Do drugiej części dodajemy 3 łyżki kakao i mieszamy.
Wysmarować tortownice masłem i wlewamy pierwszą łyżkę wazową białej masy.
Następnie lejemy łyżkę czarnej masy na środek białej i tak powtarzamy do wyczerpania dwóch mas.
Mniej więcej będzie to wyglądało tak.
Piekarnik nagrzewamy góra i dół do 180 st C i pieczemy przez ok. 40-50 min. w zależności od piekarnika. Przed końcem sprawdzamy, czy ciasto jest suche w środku, ale nie wysuszone korzystając z metody patyczka. A teraz już smacznego
Smacznego