Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i efektowne ciasto. Dla tych którzy lubią coś bardziej "tradycyjnego".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Jajka wraz z cukrem ubić na jasną puszystą masę.
Następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Do gotowej masy dodać olej, dokładnie wymieszać za pomocą miksera.
Następnie dodać Mirindę- wymieszać do połączenia się składników.
Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki mąki- oba wymieszać.
Gotowe ciasto wykładać na przemian (po 2 łyżki jasnej na to 2 łyżki ciemnej masy- aż do ich wyczerpania ).
Gotowe ciasto włożyć do wysmarowanej bułką tartą blaszki (24 cm) i piec przez około 55 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)