Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w paski przypominający zwierzę - Zebrę.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Jajka, cukier waniliowy i cukier utrzeć mikserem.
Dodawać po trochu mąki, oleju i wody, (np. po szklance mąki po 1/3 szkl oleju i po 1/3 szkl wody) i nadal ucierać. Na końcu dodać proszek do pieczenia - 2 łyżeczki czubate.
Ciasto dzielimy na 2 równe części I część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki mąki II część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki kakao Na środek formy okrągłej- tortownicy nalewać na przemian po 2 łyżki ciemnego ciasta i jasnego, aż do wykończenia się składników. Powstaną charakterystyczne pręgi. 180 stopni - 60 minut Można polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.