Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na twarogu
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25059
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6150
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 489
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25059
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6150
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 489
Składniki
biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i miksować do uzyskana lśniącej piany. Żółtka roztrzepać dodać do białek i delikatnie wymieszać. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiać i stopniowo dodawać do piany delikatnie mieszając. Biszkopt przelać na blachę o wielkości 25/35i piec około 25min w 180C. Po upieczeniu dobrze wystudzić.
masa serowa: Galaretki (oprócz 2 zielonych) rozpuścić każdą w 1,5 szklanki wody. Gdy stężeją pokroić w kostkę. Twaróg zmiksować na małych obrotach ze śmietanką i cukrem. Do 1/2 szklanki wrzącej wody wsypać żelatynę i dobrze wymieszać. Gdy się wystudzi (lekko musi być ciepła) pomału wlewać do masy serowej i miksować na małych obrotach. Pokrojoną galaretkę wrzucić do masy serowej, wymieszać. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki aby stężało. 2 zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Gdy zacznie tężeć wylać na masę serową i wstawić do lodówki najlepiej na 12 godzin.