Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste zielone babeczki z aksamitnym kremem. Babeczki leśny mech to idealna propozycja na deser. W wersji świątecznej udekorowane gwiazdkami wyglądają jak małe choinki.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 438
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 438
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 109
Składniki
Mrożony szpinak rozmrażamy, nadmiar wody odcedzamy na sitku (po odcedzeniu pozostaje około 300 gramów masy szpinakowej) Szpinak blendujemy do uzyskania papki Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę (około 10 minut) Do ubitej piany powoli wlewamy olej, ciągle miksując Do masy dodajemy szpinak, miksujemy na mniejszych obrotach do połączenia składników Do masy dodajemy mieszankę mąki i proszku do pieczenia (w dwóch porcjach) mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia składników Ciasto przekładamy do papilotek Pieczemy przez 22 minuty w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu) Wszystkie składniki na krem umieszczamy w misie miksera i miksujemy kilka minut do uzyskania kremu
Babeczki studzimy, następnie odcinamy górę Odciętą górę kruszymy Na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego wykładamy krem Babeczki z wierzchu posypujemy okruchami ciast, całość dekorujemy owocami (granat, borówki) lub świątecznymi dekoracjami