Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maleńkie, zielone drożdżówki, w cieście szpinak, na wierzchu kiwi :) Bardzo smaczne, puszyste.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać mleko, wymieszać łyżką. Odciśnięty szpinak z olejem zmiksować blenderem, przełożyć do miski z drożdżami. Dodać żółtka i mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.
Przełożyć na podsypaną mąką deskę, rozwałkować na grubość ok. 0.5-1 cm. Małą szklaneczką - literatką - wykrawać kółka. Po wierzchu posmarować wodą. Na każde kółko ułożyć plasterek kiwi lekko go wciskając w ciasto. Zostawić ma ok. 10-15 minut do lekkiego wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 15 minut. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.