Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczny piernik.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1312
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 485
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3483
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1103
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1312
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 485
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3483
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1103
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić i ostudzić. Miód roztopić z cukrem, margaryną i odstawić do wystudzenia.
Następnie wbić jajka, wsypać przyprawy z sodą oczyszczoną i mąkę. Połączyć ziemniaki z masą miodową, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. (dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć tężejącą galaretką. Górek placka posmarować również galaretka i posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki i podawać na następny dzień.