Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupka z chrupkami kukurydzianymi"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3004
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3004
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 231
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę oczyść, opłucz. Zetrzyj na tarce jarzynowej lub pokrój w kosteczkę. Umyj starannie kawałek pora, pozostaw w całości. Warzywa włóż do garnka, zalej 4 szklankami wody.
Dodaj sporą szczyptę soli, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj wywar na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Mięso mielone (np. drobiowe) wymieszaj w misce z żółtkiem i odrobiną bułki tartej. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formuj małe pulpety. Wrzucaj je do wywaru. Gotuj razem jeszcze 10 minut.
Śmietanę rozprowadź w chochelce zupy, wlej do garnka. Podgrzej całość i zdejmij z ognia. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj na stół z chrupkami.Źródło: Świat kobiety