Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupka z chrupkami kukurydzianymi"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13521
Polecam.
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2013
Szybka i smaczna
Odsłon: 13521
Polecam.
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2013
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę oczyść, opłucz. Zetrzyj na tarce jarzynowej lub pokrój w kosteczkę. Umyj starannie kawałek pora, pozostaw w całości. Warzywa włóż do garnka, zalej 4 szklankami wody.
Dodaj sporą szczyptę soli, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj wywar na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Mięso mielone (np. drobiowe) wymieszaj w misce z żółtkiem i odrobiną bułki tartej. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formuj małe pulpety. Wrzucaj je do wywaru. Gotuj razem jeszcze 10 minut.
Śmietanę rozprowadź w chochelce zupy, wlej do garnka. Podgrzej całość i zdejmij z ognia. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj na stół z chrupkami.Źródło: Świat kobiety