Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kalarepka + koperek = duet doskonały
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Składniki
Ziemniaki, kalarepkę i cebulę pokroić w kostkę a marchewkę w talarki.
W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć. Wrzucić kalarepkę, wlać bulion, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, garnek zdjąć z ognia, zabielić zupę śmietaną.
Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.