Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kalarepka + koperek = duet doskonały
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 628
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 628
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Ziemniaki, kalarepkę i cebulę pokroić w kostkę a marchewkę w talarki.
W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć. Wrzucić kalarepkę, wlać bulion, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, garnek zdjąć z ognia, zabielić zupę śmietaną.
Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.