Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik, moje smaki lubię takie czekoladowe ciasta z masami orzechowymi i czekoladowymi, są słodkie i smaczne! I nic tylko świętować w Karnawale ;)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 439
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 110
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 273
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 318
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 439
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 110
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 273
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 318
Składniki
Biszkopt ciemny: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy. Masa: W mleku rozpuszczamy połamaną w kawałki czekoladę. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem i alkoholem. Następnie dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy czekoladę, a do drugiej mielone orzechy, napar z kawy. Przełożenie: Ciasto kroimy na trzy równe paski wzdłuż dłuższego boku, na dwa paski dajemy masę orzechową, a na jeden masę czekoladową. Jeden pasek zwijamy w rulon, następnie kolejny zwijamy do poprzedniego i ponownie ostatni do drugiego. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą czekoladową i posypujemy startą czekoladą lub kakao.