Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsne roladki, nadziewane pieczarkami...
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 182
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3854
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 182
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3854
Składniki
FARSZ: Myjemy i kroimy pieczarki. Na rozgrzany olej wrzucamy grzyby i podsmażamy, dodając na końcu bułkę tartą (wchłonie nadmiar płynu). Solimy do smaku. MIĘSO: Mięso kroimy tak, jak na kotlety, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy plaster kładziemy pieczarkowy farsz oraz 2 lub trzy kawałki pokrojonego w paski ogórka. Formujemy roladki i dokładnie spinamy mięso wykałaczkami (tak, żeby podczas duszenia nie wypłynął farsz). Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu lub zwykłym garnku, zalewamy wodą (mniej więcej ma sięgać do połowy roladki), wrzucamy kostkę oraz przyprawy i tak dusimy pod przykryciem mięso - aż zmięknie (my dusilismy je mniej więcej 2 godziny- wszystko zależy od rodzaju mięsa). Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i ubijamy, dodając łyżkę lub dwie śmietany. Nie podaję ilości mięsa i ziemniaków. Na osobę trzeba liczyć 1 plaster mięsa (1 kotlet) i 3 ziemniaki - zależnie od stopnia wygłodzenia;)