Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie, niedrogie...
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso mielone robimy jak na kotlety.
Ziemniaki obieramy i ucieramy jak na placki. Dodając odpowiednie przyprawy, jajko i cebulę.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto (ok. 1/2) następnie przykrywamy mięsem mielonym. Ja robię małe płaskie korleciki i wykładam je sciśle na ciasto. Potem wlewamy drugą część ciasta, wygładzamy.
Kładziemy folie aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny. Po 50 minutach zdejmujemy folię i rumienimy wierzch.
Życze smacznego!