Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bałkański kebab"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3862
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 527
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3862
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 527
Składniki
Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj drobno. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodaj majonez, musztardę (z ziarnami gorczycy) oraz sok wyciśnięty ze sparzonej limonki. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz łyżeczką curry.
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Ser typu bałkańskiego osącz z zalewy, pokrój w kostkę wielkości pomidorków.
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój na zbliżonej wielkości kawałki. Obierz czerwoną cebulę, pokrój ją na kawałki. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ również pokrój na kawałki.
Przygotowane nadziewaj na szpadki. Włóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na noc. Wyjmij, obsmaż z każdej strony na suchej patelni. Włóż do naczynia z marynatą. Piecz ok. 12 min w 190 st.
Czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 4,30 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety