Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Białe gazpacho"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3945
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 327
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3945
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 327
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Składniki
W rondlu zagotować wodę. Szczypiorek umyć, posiekać, wrzucić na wrzątek na 30 sekund, żeby sparzyć. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, zmiksować z oliwą.
Płatki uprażyć na patelni. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać migdały, zalać mlekiem, gotować 45 min na małym ogniu, odcedzić (mleko zachować).
Zmiksować na gładko z czosnkiem, dodając śmietanę, ocet, sok i tyle mleka, by zupa nie była za rzadka. Doprawić, schłodzić, polać oliwą szczypiorkową.Źródło: Twoje Imperium