Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo prosta i smaczna potrawa bardzo chwalona na śląsku serdecznie polecam:)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Najpierw trzeba zmielić mieso wołowe następnie dodać przyprawy i odstawić na 3 dni do zamrażalki w tym czasie można zrobić sos wycisnąc pomidory doprawić i zagotować ok. 10 min . Gdy mieso sie zmrozi należy wyturlać je w żółtkach oraz bułce i napatelnie na gorącym oleju gdy będą gotowe nalezy je dać na talerz i polac sosem . Smacznego:)