Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bośniackie kotleciki"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mielone mięsa, białko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, dwa rodzaje pieprzu oraz paprykę. Z powstałej masy uformuj małe kiełbaski, ułóż je na sporym talerzu, przykryj folią spożywczą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso grilluj w piekarniku z funkcją grill w temperaturze 190°C do momentu, gdy mięso przestanie być surowe (ok. 25 minut).
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki i podpiecz w piekarniku, aż będą miękkie. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pora podziel na kawałki. Całość podsmaż na rozgrzanej patelni. Danie podawaj z podpieczonymi warzywami polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo