Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wywar z warzyw jest najlepszą bazą pod zupy oraz sosy, można go również podzielić na porcje i zamrozić.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Aby zrobić esencjonalny wywar z warzyw wystarczy wszystkie składniki razem umieścić w garnku a następnie zlać wodą i wstawić na gaz. Bulion gotuje się sam, pod przykrywką. Wszystkie warzywa należy umyć, obrać. Twarde warzywa pokroić w kostkę, lub plasterki. Por, cebula i czosnek może być w całości. Na początek gotowania ustawić wyższą moc palnika , by bulion szybko się zagotował a następnie zmniejsz moc do minimum i gotować około 60 minut. Ja bulion solę dopiero po 30-40 minutach gotowania, resztę przypraw dodaję na początku. Gotowy bulion warzywny należy przecedzić przez sitko. Warzyw oczywiście nie wyrzucamy. Znam doskonały sposób na Placki warzywne. Jest w moich przepisach.