Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rurki makaronowe, które można podawac w dwóch wersjach: mięsnej i wegetariańskiej.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Mięso wyrobic z czosnkiem i przyprawami.
Przygotowac sos według przepisu na opakowaniu.
Makaron faszerowac mięsem i układac obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Zalac sosem, posypac serem. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podawac z ulubioną surówką. Smacznego.
W wersji wegetariańskiej jako farszu użyc przesmażonych pieczarek lub mieszanki warzywnej i sosu serowego lub beszamelu.