Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z wołowiną"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 654
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 654
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu na?łyżce oleju zeszklij połowę cebuli i?czosnek. Mięso przesmaż na suchej patelni i?przełóż do?rondla z cebulą. Dodaj koncentrat. Przypraw solą i?pieprzem. Duś ok. 10 min, ostudź.
Dodaj połowę startego sera. Farszem nadziewaj surowe cannelloni. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż przygotowany makaron.
Na łyżce oleju przesmaż resztę cebuli. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Polej cannelloni, posyp resztą startego sera. Zapiekaj 45 min w temp. 200 st. Ozdób bazylią.
Czas ok. 90 min; porcja – 450 kcal, cena 3,60 zł.
Mielone mięso drobiowe szybko się psuje i nie powinno się go w ogóle przechowywać. Wołowinę i wieprzowinę można trzymać w lodówce do dwóch dni. Przydatność do spożycia wydłuża mrożenie. Mielone wołowe i wieprzowe mięso trzymaj w zamrażarce maksymalnie 3 miesiące.Źródło: Świat kobiety