Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik po polsku"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3847
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 459
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3847
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 459
Składniki
Botwinkę wypłucz i posiekaj. Buraczki cieniutko obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie włóż do garnka i zalej niewielką ilością wody (około pół szklanki). Duś przez 10 minut i odstaw do ostygnięcia.
Kefir i śmietanę dokładnie wymieszaj, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajko.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo