Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący łosoś z dipem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 857
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 326
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 857
Składniki
Filety z łososia umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Włóż łososia do miski.
Usuń nasiona z papryczki chili. Pokrój ją w drobniutką kostkę.
Przełóż papryczkę do naczynia. Dodaj posiekany czosnek, skórkę z cytryny, ok. 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki soli oraz oliwę. Wymieszaj marynatę. i odstaw do lodówki na godzinę.
Umyj ziemniaki i gotuj je przez kwadrans. Ostudź zimnym strumieniem wody i przekrój na pół.
Połóż na rozgrzanym grillu ziemniaki i łososia.
Umyj i posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj majonez, jogurt, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Piecz łososia i ziemniaki ok. 30 minut, polewając marynatą. Podawaj z dipem.Źródło: Tele Tydzień