Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina w winnej marynacie"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4312
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 401
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4312
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 401
Składniki
Wino wymieszaj z oliwą, dodaj obrany, przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Mięso umyj, przełóż do miski. Polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2–3 godz.
2. Pieczarki oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wsyp orzechy i mieszając, smaż je 5 min. Zdejmij z patelni, a na tłuszcz wrzuć pieczarki. Oprósz solą i pieprzem. Smaż, aż grzyby zmiękną i odparuje płyn, który się z nich wytworzył.
Orzechy posiekaj, dodaj do pieczarek. Zdejmij z ognia, ostudź. Z kiełbasek ściągnij osłonki, rozgnieć farsz widelcem i wymieszaj z pieczarkami.
Mięso wyjmij z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i wytnij w nim kieszeń. Wyłóż ją plas terkami boczku i napełnij przygotowanym nadzieniem. Mięso zepnij albo zwiąż, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Obsmaż mięso, przełóż do brytfanny. Podlej bulionem i piecz 2 godz. w 200 st., polewając sosem z brytfanny. Podawaj np. z modrą kapustą i rozetkami z piure ziemniaczanego.Źródło: Tina