Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cielęcina z szalotkami i fasolką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 331
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 861
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 331
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 861
Składniki
Umyj kapustę i wytnij rdzeń. Pokrój ją w cienkie paseczki.
Obierz i posiekaj cebule.
Rozgrzej masło na patelni, wrzuć cebule. Podsmażaj je na małym ogniu przez około 5 minut, aż się zeszklą.
Dodaj kapustę, liście laurowe, jagody jałowca, ziele angielskie oraz goździki.
Obierz, a potem przeciśnij przez praskę ząbki czosnku i dodaj do kapusty. Wlej wino i sok jabłkowy, dopraw do smaku octem i solą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj nieco ponad godzinę.
Na kwadrans przed końcem gotowania dodaj żurawinę i podgotowane kasztany. Wlej galaretkę oraz syrop klonowy. Wszystko jeszcze przez chwilę podduś.
Dopraw kapustę do smaku solą i w razie potrzeby octem winnym.
Czas: ok. 2 godz. Poziom: średni, porcje: 8, ilość kalorii: 360 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień