Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo, smacznie i zdrowo
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3869
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 577
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3869
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 577
Składniki
Filety drobiowe solimy, pieprzymy i obsypujemy przyprawą gyros lub kebab.
Odstawiamy do lodówki (najlepiej na co najmniej 12 godzin).
Następnie smażymy na grillu elektrycznym od razu z obu stron (mięso nie wysycha wtedy) bez użycia tłuszczu, około 6, 8 min.
Następnie na mięso nakładamy szynkę konserwową (proponuję szynkę konserwową extra z Morlin pakowaną w plastrach) na to świeża czerwona papryka pokrojona w kostkę a na górę ser żółty paprykowy (hochland, też pakowany w plastrach).
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni albo kuchenki mikrofalowej ale tylko na opcję grill - na około 10 min.
Smacznego