Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 435
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Składniki
Przepiórki oczyść, spraw, opłucz i osusz, obłóż plasterkami boczku, obwiąż nitką. Podsmaż w rondlu na łyżce masła, przypraw solą i pieprzem, uduś na małym ogniu, dolewając wina. W drugim naczyniu rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, podlej bulionem, podgrzej, mieszając. Wlej sos do przepiórek, duś jeszcze 15minut, zdejmij nitki, przełóż mięso na półmisek, podawaj z sosem i dodatkami. Smacznego!!!