Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,chrupiące, bez grama tłuszczu i mega smaczne,polecam wypróbować:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 350
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 350
Składniki
Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarła. Posolić łyżeczką soli i odstawić na 10-15min.by puściła wodę. Osobno obrać jabłka ,również zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dodać odciśniętą dynię,mąkę, jajka i sodę. Wymieszać łyżką. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nawilżonymi rękoma formować placuszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec do złotego koloru. Można podawać jako wytrawne lub posypane cukrem pudrem,lub z dżemem.
Smacznego życzę!