Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 323
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 323
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz, oddziel od gałązek. Przełóż do rondla o grubym dnie, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia porzeczki przetrzyj przez sito, a masę przełóż do rondla. Dodaj skórkę z pomarańczy i cynamon. Gotuj ok. 5-10 minut, dolej wino i gotuj do odpowiedniego zgęstnienia dżemu, szumując pianę od czasu do czasu. Gorący dżem przełóż do słoików.Źródło: Tele Tydzień