Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa na ostro z fenkułem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Fenkuły pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki i zrumienić w rondlu bez tłuszczu, dodać cebulę, czosnek, fenkuły, koncentrat, obsmażyć, zalać bulionem, dusić 5 min.
Pomidory naciąć u góry ostrym nożem, zalać wrzątkiem, po minucie obrać. Pokroić, dodać do zupy. Gdy zmiękną, dodać osączoną fasolę. Gotować 15 min na wolnym ogniu.
Listki bazylii opłukać, osuszyć, posiekać (kilka zostawić do dekoracji), dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę nalewać do talerzy, przybrać bazylią.
ok. 40 minut
Idealnie byłoby dodać hiszpańską kiełbasę chorizo (dostępna w supermarketach). Jest pikantna i nadaje mocno paprykowy smak.Źródło: Twoje Imperium