Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać! Doskonałe na imprezki. Farsze można wykorzystać również do faszerowanych jajek.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 101
Składniki
Jeśli chcemy użyć do pomidorów obu farszy, należy zmniejszyć ilość wszystkich składników mniej więcej o połowę. Z umytych i osuszonych pomidorków ściąć wierzchołek (podłużne pomidory przeciąć na pół), wydrążyć. Jeśli pomidorki nie chcą ładnie stać, należy również odciąć cieniutki plasterek u podstawy. Wydrążone pomidorki odwrócić i postawić na papierowym ręczniku, żeby się odsączyły. Po przygotowaniu farszu, nadziewać łyżeczką, udekorować wedle uznania i wstawić do lodówki na ok. 10 - 15 min. (lub dłużej, do momentu podania) Farsze: 1) Z łososia i migdałów: Łososia skropić sokiem z cytryny, migdały drobno posiekać. Wymieszać składniki i rozgnieść widelcem, dodać majonez, nadal zagniatać widelcem. Dodać świeżo mielonego pieprzu i soli do smaku, wsypać koperek. Jeśli mamy w domu blender, kolejność łączenia składników powinna być trochę inna, najpierw łączymy łososia z majonezem, tak by powstała gładka masa, na konieć na chwilkę wrzucamy migdały oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. 2) Z czarnych oliwek i kaparów: Odsączyć oliwki i kapary na papierowym ręczniku, po czym drobno posiekać i przesypać do miski. Do oliwek i kaparów dodajemy zmiażdżony czosnek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.