Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować na pół trwardo. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plastry, razem podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę, na końcu dodać kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę i chwilę razem podsmażyć, wlać mleko, wsypać pół łyżeczki kurkumy i odrobinę soli. Gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Ziemniaki przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć środek. To co zostało wydrążone rozdrobnić widelcem i wrzucić do farszu. Nakładać farsz na ziemniaki, układać je w żaroodpornym naczyniu, polać sosem beszamelowym, posypać startym serem. Zapiekać na złoty kolor.