Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste, zdrowe, proste do wykonania
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
Opłukać mięso, wytrzeć do sucha, obrać z błon, pokroić jak na gulasz. Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy, ząbek czosnku (zduszony w prasce), rozmaryn, imbir (jeśli świeży!), szczypta soli i pieprzu - wymieszać razem z mięsem. Odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 2 godz. Później partiami (4 łyżki oliwy) smażyć mięso na złoto. W drugim rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić pokrojony w półplasterki por (biała część), poddusić, dodać szpinak, mocno podgrzać (ewentualnie można trochę podlać wodą). Do przygotowanej bazy warzywnej dodać usmażone mięso, podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz imbirem (jeśli sproszkowany). Podawać z grzankami z chleba tostowego lub z ryżem ugotowanym na sypko.