Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3852
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 495
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3852
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 495
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wylep nim formę do tarty. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz w temp. 220 st. około 15 minut. Z mleka, cukru i proszku waniliowego ugotuj gęsty budyń. Mieszając, ostudź. Dalej mieszając, połącz ze śmietaną oraz jajkiem.
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Na podpieczony spód wyłóż krem budyniowy, a potem jabłka. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Odstaw do stężenia.
Porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł, 10 porcji , czas ok. 50 min;Źródło: Świat kobiety