Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęś z kapustą i paluszkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Składniki
Udka dzielę na części, posypuję solą i mąką, rumienię na rozgrzanym tłuszczu. Siekam drobno cebulę i czosnek, dodaję do mięsa. Szklę.
Szatkuję kapustę, zaprawiam winem lub octem i duszę. Pod koniec dodaję jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawiam solą i cukrem.
Na przygotowanej kapuście układam mięso i duszę tak długo, aż kapusta oraz gęsina zmiękną.
Ugotowane ziemniaki mielę, dodaję jajko, żółtko i masło. Doprawiam solą, pieprzem i gałką. Wyrabiam. Wyciskam masę rękawem cukierniczym na wyłożoną pergaminem blaszkę, formując paluszki. Smaruję roztrzepanym białkiem. Wstawiam do nagrzanego do 200oC piekarnika na 20 minut.Źródło: Kobieta i życie