Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3970
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 351
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 910
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3970
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 351
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 910
Składniki
Kaszę lub ryż gotujemy na półtwardo - studzimy. kapustę drobno szatkujemy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mięso mielone, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzoną kaszę lub ryż i bułkę tartą. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne lub okrągłe kształty, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Robimy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy przecier pomidorowy, bulion i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku. Gołąbki zalewamy sosem i zapiekamy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.