Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas dla smakoszy tłustych dań!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Składniki
Golonkę myjemy ,oczyszczamy ,wkładamy do garnka z wodą oraz włoszczyzną .Dodajemy także kostkę rosołową oraz przyprawy:pieprz, sól, liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy przez ok. 1,5 h w zależności od mięsa.
Po ugotowaniu wyciągnąć golonkę ,trochę ostudzić a następnie natrzeć papryką, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinęoleju lub dodajemy inny tłuszcz,wkładamy golonkę i zalewamy szklanką piwa. Wstawiamy do piekarnika nie przykrywając golonki.Gdy golonka zacznie się przypiekać należy podlewać ją dodatkowo piwem i wytworzonym sosem.Czas pieczenia uzależniony jest od indywidualnych gustów aby skórka była bardziej chrupiąca należy ten czas trochę wydłużyć.
Zyczę smacznego!