Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, idealny na jesienne obiady, czyli grecki Μοσχάρι κοκκινιστό
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)