Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane krążki bakłażana"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Bakłażany umyj i pokrój na plastry o grubości około 1 cm, posól i odstaw na 10 min.
Spłucz sól z bakłażanów i osusz je ręcznikiem papierowym. Bazylię, oregano, paprykę oraz posiekany czosnek wsyp do miseczki i wymieszaj. Plastry bakłażana smaruj pędzelkiem nasączonym oliwą, a następnie obtaczaj ziołami.
Bakłażana poukładaj na kratce i grilluj około 10 min, aż się zarumieni. Podawaj z ryżem, najlepiej brązowym lub basmati, albo z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami i sosem tzatziki.Źródło: Takie jest życie