Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z fasolką i ziemniakami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę oraz włoszczyznę. Dodaj koncentrat. Krótko razem podsmaż.
Do garnka ponownie włóż mięso. Całość zalej 1 litrem wody. Duś przez godzinę. W tym czasie fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Warzywa gotuj (osobno) 10 minut w posolonej wodzie.
Potem odcedź je i dodaj do gulaszu ok. 10 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.Źródło: Tina