Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Łopatkę pokroić w kostkę , oprószyć solą i papryką w proszku i obsmażyć na oleju- podlać odrobiną wody , dodać resztę przypraw i dusić ok. 1/2 godz.
Do gulaszu dodać zmiksowane pomidory i dusić jeszcze jakieś 1/2 godz. ewentualnie podlewając wodą. Dodać kabaczek i ogórki pokrojone w kostkę - dusic kolejne 10 min, dodać paprykę czerwoną i zagotować. W razie potrzeby można gulasz zagęścić mąką rozbełtaną z odrobiną wody - zagotować.
Smacznego :)