Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
na rozgrzana patelnie wrzucamy posiekany czosnek, cebule, papryke i pokrojona piers z kurczaka- podsmazamy
wrzucamy krewetki i smazymy az nabiora rozowego koloru
wlewamy wino i czekamy az odparuje
wrzucamy ryz i kolorant- podsmazamy
wlewamy rosol i zostawiamy na 20 min
po 20 min wrzucamy reszte owocow morza ( kalamary, malze ) dosmakowujemy wg uznania i zostawiamy na malym ogniu 10 min
gotowa paelle podajemy z kawalkami cytryny