Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 185
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 881
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 185
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 881
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek, pokrój na kawałki. Połowę czosnku i cebuli zeszklij na łyżeczce oliwy. Dołóż masło i pomidory. Smaż przez chwilę. Potem wymieszaj z kaszą i połową żółtego sera. Przypraw solą oraz pieprzem.
Cukinie rozetnij, wydrąż środki z pestkami. Nałóż przygotowane nadzienie. Ułóż w żaroodpornej formie. Obsyp resztą cebuli. Podlej bulionem. Skrop resztą oliwy i posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut w temp. 200 st. Miętę posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Sos przypraw do smaku pozostałym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do cukini.Źródło: Tina