Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w chrupiącej panierce"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3982
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 356
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 924
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3982
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 356
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 924
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajko roztrzep z mlekiem. Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz.
Gotuj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Ugotowane jajka, ostrym nożem, przekrój wzdłuż. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, tak aby ładnie się przyrumieniły. Podawaj z sosem.Źródło: Na żywo