Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować kotlety mielone.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w letniej wodzie, gdy już się rozmoknie porządnie wycisnąć z wodzy. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, jajko, bułkę sól i pieprz. Masę mięsną wyrabiać rękami zamoczonymi w zimnej wodzie. Formować małe kotleciki i panierować je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na jasnobrązowy kolor. Nie podlewać kotletów wodą, bo skórka nie będzie chrupać. Dosmażając zmniejszyć po prostu ogień.
Kotlety mielone można uczynić atrakcyjnymi na wiele sposobów: • zapiec z plastrem obranego pomidora i serem • przybrać wiórkami chrzanu • ułożyć na nich po 1 sadzonym jajku • zapiec z cienkim plastrem boczku wędzonego • przybrać piklami