Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie nie tylko na Wigilię. Łatwe w przygotowaniu a w smaku naprawdę królewskie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Karpia umyć, podzielić na dzwonka. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, zalać 2 szklankami wody, posolić i ugotować. Pod koniec gotowania Włożyć rybę, wlać wino.Po ugotowaniu wyjąć karpia, wywar przecedzić przez sito.
Pokroić pieczarki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dołożyć pieczarki, oprószyć solą i pieprzem.
W rondlu rozpuścić masło, wymieszać z mąką, zasmażyć (bez rumienienia). Przestudzić, wymieszać z żółtkami. Dodać pieczarki.
Brytfannę posmarować masłem, ulożyć rybę, pieczarki. Zapiekać 15 minut w 180 stopniach.
Sosu nie musimy robić sami, można kupić gotowy beszamel. SMACZNEGO